Door de federale coronamaatregelen zijn de scholen momenteel gesloten met een beperkte opvang voor de kinderen van ouders uit de zorgsector en andere beroepen uit vitale sectoren.

Ondertussen heeft de regering ook beslist dat er tijdens de Paasvakantie geen vrijetijdsinitiatieven voor jongeren kunnen doorgaan, zoals speelpleinwerking, sportkampen en creastages. Daarom neemt de gemeente Zaventem een aantal maatregelen.

Ten eerste worden alle inschrijfgelden van paasactiviteiten aan de ouders terugbetaald. Ten tweede is het zo dat de gemeente in samenwerking met de Zaventemse basisscholen zorgt voor een kosteloze kinderopvang tijdens de Paasvakantie. Het gaat dan over kinderen van ouders die werken in cruciale sectoren en hierdoor niet zelf hun kinderen kunnen opvangen en ook kinderen in een moeilijke en kwetsbare thuissituatie.

“De meeste basisscholen zullen de opvang die ze vandaag voorzien ook verderzetten tijdens de Paasvakantie. De gemeente zorgt voor een financiële ondersteuning van 16 euro per dag per kind. De gemeente vraagt de scholen dan wel om de opvang kosteloos te maken. De scholen kunnen de subsidie gebruiken om toezichters te betalen, maar ze kunnen er ook extra knutsel- of speelmateriaal mee aankopen”, zeggen schepen van Jeugd Bart Dewandeleer (CD&V) en schepen van Onderwijs Dirk Philips (Open VLD).

“Als gemeente willen we hiermee ook een hart onder de riem steken van ouders voor wie de kinderen zelf opvangen echt onmogelijk is en ook van de scholen die deze paasopvang mogelijk maken”, besluiten de schepenen.

Bijlage:

Foto van de 2 schepenen, door de omstandigheden als selfie en op 1,5 meter afstand.

Persinfo:

Bart Dewandeleer, Schepen van Jeugd (CD&V)    0499 86 51 62

Dirk Philips, Schepen van Onderwijs (Open VLD)  0498 88 56 84

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties