Sinds drie jaar is de gemeente Zaventem actief bezig met erosiebestrijding.

De gemeente is de laatste jaren meer dan eens en op verschillende plaatsen getroffen door overlast door erosie, bijvoorbeeld in de Jagersstraat en de Bosdellestraat in Sterrebeek, maar ook in de Stokerijstraat in Nossegem, en in de Acaciawijk en de Jean Monnetwijk in Sint-Stevens-Woluwe.

De gemeente stelde in 2017 al een erosiecoördinator aan. Sindsdien werden al twee houthakseldammen aangelegd, één aan de Tramlaan in Sterrebeek en één aan de Berreveldlaan in Sint-Stevens-Woluwe. Het eerste grote project, een erosiepoel van 1.900 m³ aan de Jagersstraat in Sterrebeek is nu bijna klaar (foto).  Zowel voor de erosie-coördinator als voor de investeringsprojecten krijgt de gemeente subsidies van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

“Erosiebestrijding is voor ons een prioriteit”, zegt Bart Dewandeleer, schepen van Ruimtelijke Ordening (CD&V). “Als afstromende modder in de tuinen en de woningen terecht komt, dan is dat voor de mensen een echte nachtmerrie. We willen daarom zoveel mogelijk probleempunten aanpakken en voorzien daar de komende jaar elk jaar 100.000 euro voor”.

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties