Nieuwsbrief januari 2012
CD&V Zaventem
N°3 - 05/01/2012
 
 

Sterrebeek: Stereaproject (golfclub, woonzorgcentrum en evenenmentenhal) goed voor 200 jobs

Het totale project zal enkele tientallen miljoenen kosten en ruim 200 jobs creëren

Met de goedkeuring van het VSGB (Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel) is een belangrijke hinderpaal geruimd voor de verwezenlijking van het miljoenenproject Sterea aan de hippodroom in Sterrebeek. 'Niets staat het project nog in de weg', zegt schepen Eric Van Rompuy (CD&V).

Jarenlang bleef het stil rond het Sterea-project aan de hippodroom van Sterrebeek. De paardenrenbaan, het stadion en bij uitbreiding de hele hippodroomsite worden al jarenlang niet gebruikt en raken steeds meer vervallen. Projectontwikkelaar Probel kocht de site in 2004 en wilde een totaalproject realiseren. De projectontwikkelaars stelden een plan op, maar door de administratieve rompslomp leek het project dood te bloeden.

Vergunning
Daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Tijdens de kerstperiode werd het VSGB namelijk goedgekeurd. 'Slechts een deel van de hippodroomsite was ingekleurd als recreatiegebied', legt projectleidster Sarah Reyn uit. 'We moesten een bestemmingswijziging laten doorvoeren en die is sinds kort goedgekeurd. Dit is een erg belangrijke stap voor de voortzetting van het project. Nu moeten we nog met de gemeente afstemmen zodat we een dossier kunnen opstellen om de stedenbouwkundige vergunning binnen te halen.'

De gemeente schaart zich alvast achter het project. 'Nu het VSGB is goedgekeurd lijkt, staat niets het project nog in de weg', zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Eric Van Rompuy (CD&V). 'Het project kan een grote meerwaarde betekenen voor de gemeente en de verloederde hippodroom krijgt hiermee een goede invulling. Bovendien biedt het project de kans om extra woongelegenheid te creëren.'

Het project Sterea is een uniek concept van aanzienlijke omvang en een groot aanbod aan activiteiten. 'We bieden tal van recreatiemogelijkheden aan zoals golf, paardrijden en tennis. Tevens worden een zestigtal woningen gerealiseerd.'

Het gaat daarbij zowel om nieuwbouw als renovatiewoningen, waarbij de voormalige woningen van de jockeys - die al jarenlang leeg staan - worden opgefrist. Daarnaast komt er ook een woonzorgzone met onder meer opvang voor senioren en een kinderopvang.

Golfterrein
'Het grote uithangbord van dit project is het eco-golfterrein met achttien holes. Doorheen dat domein kan je in het groen wandelen, fietsen of zelfs paardrijden. Naast de achttien holes komt er ook een volwaardige golfschool en zestig afslagplaatsen op twee verdiepingen.' Mogelijk zal de projectontwikkelaar ook trouw blijven aan het verleden - deze site was vroeger een paardenrenbaan - en een manege neerpoten met een beperkte paardenactiviteit. De nieuwe tribune van de hippodroom en de hall worden gerenoveerd en omgebouwd tot een evenementenhal. Tot slot komt er ook nog middelgroot hotel met daarnaast een fitnesszaak met spa-en wellnessfaciliteiten.

Wanneer de bouw van het project zal starten is voorlopig nog onduidelijk. Ondertussen zijn er wel al negen holes en een afslagzone voor de golfers. Het totale project zal enkele tientallen miljoenen kosten en meer dan 200jobs creëren.

 

Lees meer ›

Kalender