Sinterklaas op bezoek in Zaventem


zaterdag, 3 december, 2016
Sinterklaas op bezoek in Zaventem

In de voorbije week (van 29/11 tot 2/12)  zijn Sinterklaas en zijn zwarte pieten elke dag langs geweest in Zaventem. Ze hebben de schoolgaande kinderen in Groot-Zaventem getrakteerd op een ludieke en “sinteractieve” voorstelling. In totaal waren er meer dan 2000 kinderen aanwezig, gespreid over een achttal voorstellingen, die doorgingen in Zaal De Maalderij in Sterrebeek. In en rond de Maalderij werden verschillende tekeningen van de kinderen opgehangen om de Sint te verwelkomen. De Jeugddienst van de gemeente voorzag busvervoer om alle kinderen veilig in zaal de Maalderij te krijgen.

 Sinterklaas en zijn Pieten kwamen graag opnieuw langs in Zaventem. Ondanks hun drukke agenda hebben ze weer een mooie show aan de kinderen bezorgd, waarin de geboorte van babypiet centraal stond. Het werd dan ook een voorstelling vol babygelach, pietengegeeuw en sintengezang!

 Schepen van Jeugd, Bart Dewandeleer (CD&V): “Er waren dit jaar gelukkig geen stoute kinderen bij! Op het einde van de voorstelling kregen alle kinderen een handje van de Sint en een kadootje ter herinnering aan hun bezoek. De Sint heeft ook voor volgend jaar al de datum voor zijn bezoek aan Zaventem in zijn boek genoteerd”.

 

Op de foto: Sinterklaas en zijn 2 pieten in de kinderkamer bij de wieg van babypiet.

 

Persinformatie

Bart Dewandeleer (CD&V), Schepen van Jeugd, Gemeente Zaventem

bart.dewandeleer@zaventem.be                                                                                   GSM:   0499 86.51.62