Persbericht Pop@Park Kids@Park en Sport@Park 15 08 2017


zaterdag, 15 april, 2017
Persbericht Pop@Park Kids@Park en Sport@Park 15 08 2017

Op dinsdag 15 augustus gaat Pop@Park door in het Gemeentelijk Park te Zaventem (HectorHenneaulaan). Het Zaventemse gratis openluchtfestival vindt al voor de zesde keer plaats. De organisatoren hebben opnieuw hun best gedaan om een zo divers mogelijk aantrekkelijke affiche op te maken.

Schepen van Jeugd Bart Dewandeleer (CD&V): “Met Soulsister pakken we ook voor de zesde editie van Pop@Park pakken opnieuw uit met een grote naam. Jan Leyers en Paul Michiels brengen het beste uit hun uitgebreid repertoire van meer dan 30 jaar soul en pop. “The Way to Your Heart”,“Tell Me What It Takes” en nog zoveel andere bekende liedjes zullen de revue passeren. Toch isook The Kids een mooie naam op onze affiche. Voor een spetterende apotheose rekenen we op The Magical Flying Thunderbirds. Als schepen van Jeugd ben blij dat we ook dit jaar lokaal talentde kans geven om het festival te openen. De winnaar van de finale Pop@Park Rockrally, die doorgaat op 28 april in het Jeugdhuis Tonzent in Sterrebeek, mag zich opmaken om voor The Kids aan te treden op het grote podium”.

15 augustus is echter niet alleen Pop@Park. Al van ’s morgens krijgen liefhebbers van sport en spel, zowel jong als wat ouder, een heel gevarieerd programma voorgeschoteld. Kids@Park bezorgt de kinderen een hele dag leuke kinderanimatie met onder meer springkastelen en de Karamellenloop. Sport@Park zorgt voor een brede keuze aan wandeltochten en fietstochten.

Uiteraard gaat ook de traditionele Jogging “Dwars door Zaventem” weer door met afstanden van 5, 10 en 21 kilometer. Voor de kinderen zijn er de kortere afstanden van 300m, 600m en 1 kilometer.

Schepen van Sport Erik Rennen (N-VA): “ Ook deze editie is er niet alleen de jaarlijks jogging maar is er eveneens mogelijkheid om deel te nemen aan fietstochten en wandeltochten door Zaventem en omliggende gemeenten. De inschrijvingen voor deze familiale wandel- en fietstochten starten om 8u en worden afgesloten om 12u. Zodoende is er voor iedereen een sportieve activiteit voorzien”.

6 e Editite Pop@Park

Rond 17u30 zal, de winnaar van de Pop@Park Rockrally 2017, het festival openen. Daarna zullen TheKids (18u30) aantreden om het beste van zichzelf te geven met enkele van hun bekende hits.

Nadien speelt Soulsister (20u15) met Jan Leyers en Paul Michiels hun uitgebreid repertoire van meer dan 30 jaar soul en pop. The Way to Your Heart, Tell Me What It Takes en nog zoveel andere bekendeliedjes zullen de revue passeren. En massaal meegezongen worden op het grasplein!De muzikale avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van The Magical Flying Thunderbirds (22u30). Na zes jaar afwezigheid staan zij opnieuw op de planken. Alain Bokken, Phillipe Bokken, Miguel Wiels, Pallieter Van Buggenhout en Charles Van Domburg zullen er opnieuw één groot feestje van maken. Verschillende bekende hits zullen zeker en vast zorgen voor een onvergetelijke avond in het Gemeentelijk Park. Tussendoor zal DJ Steff zorgen voor de nodige muzikale ondersteuning.

Voor meer informatie kan u terecht op www.popatpark.be en op facebook ‘Pop at Park’ waarvan de link op de website te vinden is. Gedurende heel de dag biedt de gemeente een gevarieerd programma aan van sport en spel voor jong en oud met Kids@Park en Sport@Park

Kids@Park

Voor de jongsten is Kids@Park er al vanaf 10u met springkastelen. Tussen 13u en 17u worden er talrijke workshops en diverse randanimatie voorzien. Om 16u is er de Karamellenloop – een racenaar heel wat lekkers - voor de kleuters en de peuters. Dit jaar zal er ook een festivalwip aanwezig zijn, kwestie van onze traditionele sporten nog eens in de kijker te zetten.

Jogging@Park

Loop dwars door Zaventem ! De jaarlijkse jogging voorziet verschillende afstanden voor klein engroot zodat iedere sportieveling een parcours op maat kan volgen. De 21 km maakt ook deel uit van het vernieuwde loopcriterium Vlaams-Brabant.

Praktische informatie:

 Inschrijven vanaf 12u30

 Prijs: € 6

 14u00 - 21 km

  14u10 - 1 km

 14u20 - 600 m

 14u30 - 300 m

 14u45 - 10 km

 15u30 - 5 km

 16u00 - Karamellenloop

 17u00 - Prijs- en Tombola-uitreiking

 Contact: sportdienst Zaventem

 

Walk@Park en Bike@Park

Wandel in en rond Zaventem of verken Zaventem met de fiets ! Dit jaar voorzien we ook wandel- enfietsprogramma's zodat iedereen (gezinnen, vrienden, families, collega's, individuen, ...) een hele dag kan sporten in Zaventem!

Praktische informatie:

 8u00 - 12u00 - vertrekuren

 Afstanden: wandelen of fietsen (afstanden nog te bepalen)

 Prijs: € 5

http://www.zaventem.be/nl/734/content/2238/sport-voor- iedereen.html