Boudewijn Baudru


Persoonlijke informatie
Boudewijn Baudru
Sterrewegel 9
1933 Zaventem (Sterrebeek)

gehuwd

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
0498 95 18 24
Partijgegevens
Lijstduwer
Gemeenteraadsverkiezingen 2012
Vlaams karakter van de gemeente
Inburgering - migratie - asielbeleid
Mobiliteit - verkeersveiligheid
Waar sta ik voor?

Wie ik ben

Ik ben geboren in Bon-Secours (Henegouwen) in 1961 en heb mijn “jonge jaren” in Doornik doorgebracht. Ik woon sinds 1997 in Zaventem (Sterrebeek) en ben gehuwd met Pascale Gielen.

Ik ben maatschappelijk assistent van vorming maar ik heb al een zeer gevarieerde loopbaan achter de rug. Ik werk sinds september 1995 in de Europese Commissie en ben nu adjunct-kabinetchef van de EU Commissaris verantwoordelijk voor belastingen, douane, audit, anti-fraud en statistiek.

Mijn inzet voor anderen

Sociaal ingesteld en vol respect voor mijn medemens, ben ik door mijn engagement voor het algemene belang gedreven met een speciale aandacht voor de meest kwetsbare. Ik wil midden de mensen staan en met de mensen de maatschappelijke verzuring tegengaan.

Ik wil ervoor zorgen dat de samenleving in Zaventem zich harmonieus ontwikkelt, over de generaties heen. Ik ga voor een gezond en aangenaam leefmilieu, een kordaat mobiliteitsbeleid ook voor de zwakke weggebruikers, een gemeente die ten dienste staat van de burger, het onveiligheidsgevoel tegengaan, speciaal aandacht voor onze jeugd en onze senioren, concrete maatregelen om jonge gezinnen de kans te geven om in onze gemeente te blijven wonen.

Ik wil ook ondubbelzinnig onze Vlaamse eigenheid promoten en zonodig verdedigen. Zaventem zal nooit een aanhangsel van Brussel worden en de voertaal is en moet Vlaams blijven.

Ik ben lid van Natuurpunt VZW afdeling Zaventem en lid van de Milieu adviesraad. Met enkele vrienden fietsers, hebben we de afdeling van de Fietsersbond op poten gezet in Zaventem en ik ben daar de voorzitter van.

Ik ben ook lid van Sterrebeek 2000. Kortom, ik hou van het verenigingsleven dat een belangrijke actor is tegen de verzuring van de maatschappij en dat verdient volle ondersteuning van het geeentebestuur!

Mijn vrije tijd

Fietsen behoort tot mijn favoriete vrijetijdsactiviteiten. Ik ben ook dit jaar begonnen met triatlon. Een veeleisend sport met drie disciplines achter mekaar (zwemmen, fietsen en lopen) gekenmerkt door stricte regels, veel wilskracht maar vooral door een ongelooflijk vriendschap en wederzijds respect tussen de atleten!  Mooie klassieke muziek is dagelijkse kost bij ons thuis. Midden de mensen vind ik altijd een boeiende en verrijkende bezigheid.

Boudewijn Baudru